Горещи новини

В Петрич се проведе Национално състезание “Най-добра бизнес идея”

В Петрич се проведе Национално състезание “Най-добра бизнес идея”. Домакин на събитието – ПГИТ “Проф.д-р Асен Златаров”. В първия ден на състезанието участниците и техните ръководители бяха посрещнати в залата на Общината за тържественото откриване, на което присъстваха заместник-министърът на образованието Таня Михайлова, главният експерт в Дирекция “Професионално образование и обучение” в МОН Александър Попов, началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов, председателят на Комисията по образование към ОбС Светла Данаилова, дългогодишен директор на ПГИТ, съобщиха от Община Петрич.
С приветствие и пожелание за успех в състезанието Нина Попова, директор на Дирекция “Образование и култура” в общинската администрация, представи нашия град като активно подкрепящ образованието и професионалното израстване на младите хора. С убеждението, че професионалното образование е перспективен избор на младите хора, а предприемаческите умения се изграждат още в училище, заместник-министър Таня Михайлова се обърна към състезателите, техните ръководители и домакините на националния форум на професионалното образование.
В състезанието участваха 18 финалисти – ученици от 12.клас от икономическите гимназии в цялата страна. Те бяха определени след предварителен квалификационен кръг.
Организатори на състезанието са: Дирекция “Професионално образование и обучение” към МОН, Институтът по предприемачество на УНСС, РУО-Благоевград, ПГИТ”Проф.д-р А.Златаров”-Петрич и Импулсният център за обучение по предприемачество на Национална финансово-стопанска гимназия.
В последните няколко години ПГИТ за втори път е домакин на национално състезание по професии след националното състезание по счетоводство през 2018г.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

ВиК Благоевград с трайно разрешение на проблемите с водата в селата от общината

На работна среща между кмета на община Благоевград Методи Байкушев и инженери от Общината и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com