В община Петрич започва системна работа за превенция на употребата на наркотични вещества

В градски парк на Петрич днес беше открита експозиция „България – ЗА превенцията и ПРОТИВ наркотиците“, посветена на борбата с разпространението и пагубната употреба на наркотици. Тя е съвместна – на Община Петрич и Областен съвет по наркотични вещества – Благоевград.

Председателят на Областния съвет по наркотични вещества Магдалена Рахова благодари за инициативата, подета от Община Петрич, и отчете, че Общината полага огромни усилия, за да спаси своето младо поколение. Рахова посочи, че целта на подобни събития е да се привлече вниманието на децата и цялата общественост и да се акцентува върху проблема, който добива застрашителни размери.

„Показваме на 16 табла всичко, което трябва да знаете за наркотиците – истината. Не се предоверявайте по темата на интернет“, обобщи Магдалена Рахова. Тя благодари на предшественика си д-р Теменужка Любенова, която също уважи откриването на експозицията в Петрич, като истински създател на изложбата. 16 са снимките върху постаменти, които дават основната информация за видовете наркотични вещества и тяхното въздействие върху психическото и физическо здраве на човека. Десетки ученици присъстваха на откриването на експозицията и старателно разгледаха снимките, прочитайки и придружаващата ги информация – синтезирана от специалисти и поднесена по възможно най-удачен начин. Изложбата „България – ЗА превенцията и ПРОТИВ наркотиците“ е във връзка с отбелязването на Международния ден за борба с наркоманиите и наркотрафика – 26 юни и е начало на мащабна кампания на местно ниво.

Кметът на община Петрич отбеляза, че от началото на новата учебна година във всяко училище и всеки клас методично ще се работи в посока превенция срещу употребата на наркотици. Община Петрич вече разработва стратегия в тази посока, а целта е ангажиране на повече съсловни и неправителствени организации, за да се предотврати употребата на наркотични вещества от подрастващите. Постерната изложба в Градски парк на Петрич остава през цялото лято, за да бъде разгледана от жителите на общината.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com