В Гърция глобяват и за бавно шофиране

Гръцкото законодателство не предвижда санкции само за шофьори, които превишават ограниченията на скоростта, но и наказва тези, които карат бавно. 80 евро глоба заплашва всеки водач на МПС в Гърция ако шофира под допустимата скорост по магистрала, пише “Труд”.

Правилникът за движение по пътищата посочва максималното ограничение на скоростта по магистрали и скоростни пътища, която е съответно 130 km/h и 110 km/h за товарни автомобили, но също така посочва ограничението на минималната скорост.

Минималната скорост по магистралата е 70 км/ч, което означава, че ако караме превозно средство под тази скорост, то не трябва да се движим по нея. Причината е проста и е безопасността на всички участници в движението по магистралата.

Знаците за минималната скорост са сини, а тези за максималната са червени и бели. Според гръцкия правилник „шофьорът на превозното средство е длъжен да не пречи на плавния ход на други превозни средства“. Поради тази причина всеки, който кара със скорост, по-ниска от минималната, подлежи на административна глоба от 80 евро.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Дете полетя от 5-ия етаж в Дупница

14-годишно момиче полетя от тераса в дупнишкия кв. „Развесена върба“. Според свидетели на тежкия инцидент, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.