В Гоце Делчев започва лятна превантивна програма “Аз избирам доброто!” – Ваканция 2021

С настъпването на астрономическото лято, днес стартираме и записването на всички желаещи да се включат в традиционната ни лятна превантивна програма “Аз избирам доброто!” – Ваканция 2021.
Тази година има 12 клуба с разнообразни и интересни дейности. Ето кои са те:
Клуб „ДоброТворци” – сряда и петък от 09,00 до 11,00 ч. /тел. 0878104214/ Дейностите включват благотворителни инициативи, посещения в социални институции, здравни теми и срещи със служители на РУ „Полиция”,РС „Пожарна” и др. Сборен пункт – беседката в Градския парк.
Клуб „Родолюбие” – сряда и четвъртък от 17,00 до 19,00 ч. /тел. 0886433070/ Дейностите включват запознаване с историята и фолклорните традиции на Неврокопския край, изработване на плетива и шевици. Сборен пункт – пред Читалище „Просвета – 1865“.
Клуб „ЕКО-Приятели” – неделя от 15,00 до 19,00 ч. /тел. 0985201441/ Дейностите включват разходки сред природата, ориентиране, природозащитни акции, запознаване с природни видове и др. Сборен пункт за децата е детската площадка при Чинара в град Гоце Делчев.
Клуб „Сръчни Ръчички” – вторник и петък от 10,00 до 12,00 ч. /тел. 0894536906/ Дейностите ще се провеждат на открито в парка на град Гоце Делчев и включват изработване и декорация на различни предмети от хартия , текстил, рециклирани материали и др. Сборен пункт – главен вход на Градския парк откъм ул. „Царица Йоанна“.
Клуб ”Риболов” – вторник и четвъртък от 17,00 ч. до 19,00 ч. /тел. 0876242425/ Дейностите включват запознаване с риболовните принадлежности, видовете риба, и най-вече риболов във водоемите в близост до град Гоце Делчев. Необходимо е децата да носят лични въдици, минимални рибарски принадлежности, шапка и затворени обувки. Сборен пункт – паркинга пред паметника на Гоце Делчев.
Клуб „Народни танци” – понеделник и сряда от 17,00 до 19,00 ч. /тел. 0892206854/ Репетициите ще се провеждат в две възрастови групи пред Дома на културата – град Гоце Делчев.
Клуб „Спортни игри” – понеделник и сряда от 09,00 до 11,00 ч. /тел. 0898994017/ Дейностите включват спортни упражнения, двигателни игри на спортната площадка в парк „Панорамата” – град Гоце Делчев.
Клуб „Рисуване” – вторник и четвъртък от 10,00 до 12,00 ч. /тел. 0897525961/ Рисуването се провежда на открито. Препоръчително е децата да носят лична постелка за сядане и материали за рисуване. Сборен пункт – при беседката в парка на град Гоце Делчев.
Клуб „Забавно лятно четене” – вторник и четвъртък от 13,30 до 15,00 ч. /тел. 0877382227/Дейностите ще се провеждат на открито в градинката пред църквата „Света Богородица”. Сборен пункт – пред Библиотеката пред НЧ „Просвета“.
Клуб „Фотография” – понеделник и вторник от 09,00 до 11,00 ч. /тел. 0898726604/Дейностите включват запознаване с различни техники на снимане, фотографски програми и материали, фотографиране . Сборен пункт – входа на парк „Панорамата“ откъм ул. „Стара планина“.
Клуб „Приятели на Музея” – вторник и четвъртък от 16,00 до 18,00 ч. /тел. 0878854252/Дейностите включват дискусии и презентации за различни исторически епохи, както и интерактивни занимания на открито. Сборен пункт – Общински исторически музей.
Клуб „Пешеходен туризъм” – неделя от 08,00 до 12,00 ч. /тел. 0897807252/ Дейностите включват пешеходни туристически преходи и кратки планински изкачвания в района на Гоце Делчев. В зависимост от броя на децата ще бъдат оформени групи и децата ще бъдат информирани от ръководителя за сборните пунктове и дестинациите на всеки от преходите.
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Заниманията са предназначени за деца над 7-години, които са ходили на училище през изминалата учебна година. Децата са задължени да спазват правилата за поведение в клубовете, да носят винаги лични предпазни средства, както и своята лична входна карта с телефон на родител или лице за контакт в спешни случаи.
• Родителите на децата, желаещи да участват в летните клубове трябва да подадат едно общо заявление в свободен текст до Председателя на ОКБППМН – Валери Сарандев, към което да е приложена попълнена и подписана ДЕКЛАРАЦИЯ за информирано съгласие от родител. Заявления и декларации ще се приемат в Информационния център на община Гоце Делчев.
• Срокът за записване е до 30 юни 2021 г. включително. След този срок допълнително записване може да се направи само при наличие на свободни места в групите.
• Образец на декларацията от родител е публикуван на страницата на Община Гоце Делчев www.gotsedelchev.bg в отдел „СЪОБЩЕНИЯ”. Декларации могат да бъдат получени и в Информационния център на Община Гоце Делчев, където ще се приемат заявленията и ще се предоставят входните карти на децата.
• Дейностите във всички клубове ще стартират от 5 ЮЛИ /според графика на всеки клуб/ и ще продължат до края на месец АВГУСТ 2021г. Възможни са промени в датите и часовете на заниманията според броя на записалите се деца, оформяне на възрастови групи или други възникнали обстоятелства. При усложняване на епидемоиологичната обстановка в страната дейностите в Лятната програма могат да бъдат редуцирани или преустановени.
• Децата ще получат своите лични входни карти от Информационния център на община Гоце Делчев при подаване на своите заявления и декларации от родител.
• Всички занимания са напълно безплатни за децата и ще се провеждат на открито под ръководството на педагози, психолози, възпитатели, общественици.
Благодарим на нашите партньори: Общински исторически музей – Гоце Делчев, БЧК – Гоце Делчев, РС „Пожарна безопасност и защита на населението” – гр. Гоце Делчев, РУ „Полиция” – гр. Гоце Делчев, Ловно-рибарско сдружение „Сокол” – град Гоце Делчев, Библиотека при НЧ „Просвета-1865” – гр. Гоце Делчев, родители и доброволци.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com