В Благоевград се състоя церемония „Първа копка” на улица „Елин Пелин“

Днес се състоя церемония „Първа копка” на улица „Елин Пелин“. На събитието присъстваха ВрИД кмет на община Благоевград Ясен Попвасилев, заместник-кметовете инж. Венелин Трошанов, Пролет Трифонова и Любен Милев, представители от фирмата за строителен надзор и технически контрол в проектирането и строителството и представители на фирмата изпълнител.

Думата за стартиране на строителните дейности бе дадена на инж. Венелин Трошанов: „За мен е удоволствие да дам старта на този проект, иницииран от инж. Румен Томов, а ние като негов екип ще изпълним. Всичко това няма как да се случи без участието на проектантите, на строителния надзор и на фирмата изпълнител, „Вип трейд енд билд“ с управител Георги Ставрев . Искам да им благодаря и да им пожелая лека работа, добра комуникация между всички, свързани с този процес, за да завършим проекта, така че хората там да имат една наистина европейска улица.“

Стойността на строително-ремонтните дейности по благоустрояването на улицата е близо 126 000 лева и включват асфалтиране, изграждане на тротоари, поставяне на осветление и дъждоприемни шахти, включени към канализацията. Средствата са изцяло от бюджета на община Благоевград за 2021 година.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Община Благоевград ще има нова Индустриална зона

След близо 50 години, Благоевград ще има нова Индустриална зона. Това обяви на пресконференция кметът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.