В Банско съчетават джаз музиката с традициите

Седмото издание на Културни вечери „Традиции и изкуство“ в Банско предлага изключително интересна и разнообразна програма, наситена със събития и много емоции през цялото лято – от началото на юли до края на септември.

Особено много са предложенията по време на Банско джаз фестивал, чието начало ще бъде дадено днес.

До края на фестивала, преди концертите, всяка вечер пред Туристическия информационен център ще бъдат демонстрирани традиционни занаяти и битови умения като грънчарство, скулптура на лице, плетене на шушони, българска бродерия, плетене на стаги, дърворезба, предене и тъкане на разбой в къща-музей „Велянова къща“.

До 10 август в Туристическия информационен център е подредена изложба „Приложно изкуство с длето, четка и игла“ на Ваня и Георги Янчовичини и Екатерина Кехайова, а от 13 август ще бъдат изложени енергийните картини на Сашка Рупчина.

През деня, гостите на Банско могат да се възползват от предложенията за уроци по тамбура и народни танци, образователните интерактивни игри „Деца в музея“, прожекции на филми за Банско, инфотурове в Музеен комплекс – Банско и еднодневни турове до археологически обекти недалеч от града.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com