Включват дронове в издирването на изчезналия в Пирин турист

Подновяват издирването на изчезналия в понеделник турист в Пирин. В акцията днес ще се включат и дронове. Вчера издирването беше прекратено заради лошото време.

Акцията продължи над 8 часа, но, за съжаление, без успех. 69-годишният мъж изчезна в понеделник следобед, когато за последен път близките му са се свързали с него.

Обходена е голяма част от периметъра под връх Вихрен, откъдето последно Пламен Христов се е обадил. Падналата мъгла и силният вятър принудиха спасителите да прекратят временно търсенето.

“В акцията днес ще участват повече доброволци, засега няма силен вятър, улеите ще бъдат огледани с дрон”, заяви пред БНТ Методи Баненски от Планинската спасителна служба.

Мъжът е добре екипиран и опитен турист, което дава надежда за благоприятен изход на акцията.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Възгласи “Да живее театърът!” огласиха улиците на Благоевград!

Студенти и преподаватели от специалност „Актьорско майсторство“ към катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ отбелязаха днес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com