Български фермерски съюз учреди структура в Петрич

Откриват местен информационен център, в който земеделските производители да се информират за всички възможности

Български фермерски съюз учреди нова структура в Петрич. За председател на организацията на местно ниво е избрана Анелия Танева. Тя е завършила икономическо образование, а от 12 години се занимава с европейски програми и проекти. „Вярвам, че с тази стъпка продължаваме да утвърждаваме името на Български фермерски съюз, като единствената национална представителна организация, която събира в себе си всички сегменти на земеделието. Определено този район имаше нужда от подобен тип обединение“, каза по време на учредяването председателят на БФС Георги Стоянов. От своя страна Анелия Танева съобщи и за първата инициатива – откриването на локален информационен център. Амбицията е той да се превърне в място, на което ангажираните в сектора, да могат да поставят своите въпроси и да получават от първо лице адекватна и полезна информация за нуждите на техните стопанства, а също и да срещат партньори и съмишленици. „Само така ще може българското земеделие да върви наравно до европейското“, допълни още Танева.

За малко повече от година, Български фермерски съюз успя да учреди структури в София, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Хасково, Кърджали, Борино и Челопеч. В следващите седмици предстои това да стане и в градовете Перник, Шумен и Пловдив. Работи се активно и в Северна България, като целта на организацията е до края на годината да има представителство във всеки областен град.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com