9 ОУ "Пейо Яворов" Благоевград - Прием 2022-23 г.

Благоевград почете Светите братя Кирил и Методий /снимки/

Благоевградската общественост почете Светите братя Кирил и Методий с поднасяне на венци и цветя пред паметника „Св. св. Кирил и Методий“ в двора на Националната хуманитарна гимназия.

На събитието присъстваха вр. и. д. кмет на Община Благоевград Ясен Попвасилев, областният управител Николай Шушков, евродепутатът Андрей Новаков, кандидатите за кмет на Община Благоевград – Андон Тодоров и Илко Стоянов, общинските съветници Кирил Илиев от ПП ГЕРБ и Мехмед Вакльов, Ивайло Червилов и Исмет Узунов от групата на ДПС, общественият посредник Валентин Василев, граждани и гости на Благоевград.

Община Благоевград е подготвила богата програма за празничния ден, който е и празник на Благоевград, която продължава с ученическо шествие от Съдебната палата до пл. ,,Македония“, с участието на Детско-юношески духов оркестър към ЦЛТРДБ от 11.00 ч.

В 11.30 ч. ще се състои празничен концерт с участието на Биг Бенд Благоевград, Градски детски хор към НЧ „Н. Вапцаров – 1866“, ученици от Музикално училище “Presto”, Вокално студио “Фа Диез”, НХГ “Св. св. Кирил и Методий” и Ансамбъл ,,Пирин“ на пл. „Македония“.

Кулминацията на тържествата е отново на пл. „Македония“ в Благоевград от 19.30 ч. с празничен концерт на Графа & Бенд и голямата българска звезда Васил Найденов.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Светослав Зашев към Гюров: Избран си от Благоевград, където не си стъпнал 6 месеца!

В напрегнатата сряда вечер кабинетът „Петков“ бе свален с вот на недоверие. Бивши и настоящи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.