Благоевград почете паметта на Никола Вапцаров /видео/

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков, заместник-областният управител на област с административен център Благоевград Стоян Христов и директорът на Дирекция “Финанси и бюджет” в Обшина Благоевград Борис Механджийски  положиха цветя пред барелефа на поета Никола Вапцаров, разположен на фасадата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград.

Те взеха участие в ритуал по поднасяне на цветя, а поводът бе 79-ата годишнина от смъртта на Вапцаров, известен още като поетът на морето и машините. В събитието взеха участие и общественият посредник на община Благоевград – проф.д-р Валентин Василев, общински съветници, представители на културни институции и политически партии и граждани.

На 23 юли 1942 г. Никола Вапцаров е осъден на смърт и още същата вечер бива разстрелян, заедно с Антон Иванов, Антон Попов, Петър Богданов, Георги Минчев, Атанас Романов, на Гарнизонното стрелбище в София. Молбата му за помилване е представена на Борис III, но бива отклонена.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com