Горещи новини

Благоевград обединява усилията си за по-чиста околна среда, подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно“

Община Благоевград ще включи в националната кампанията „Да изчистим България заедно”. Тази година инициативата, която обединява хора от различни поколения, радетели за по-чиста околна среда, ще се проведе на 16 септември с начален час 09.30 ч.

Желаещите могат да дадат своя принос като почистят по избор междублоково пространство, детска площадка, зона за спорт и отдих или терените, набелязани от Общината, които ще бъдат обхванати от служители на администрацията, а именно стария и новия гробищен парк, както и ж.к. „Освобождение“.

Призивът е да бъдем отговорни към природата, към пространствата около нас, към възпитанието на нашите деца.

Община Благоевград отправя апел към всички институции, учреждения, фирми, учебни заведения и неправителствени организации да повярват в каузата, че и за един ден градът ни може да стане по-чист и по-уютен, и всички да се включат активно в реализирането на идеята.

Пълните чували с отпадъци следва да бъдат поставени до контейнерите за битови отпадъци или на фиксирани сборни места, след което своевременно ще се извърши транспортирането им от ОП „Чистота“. За отдалечените места, където няма съдове  за битови отпадъци чувалите следва да бъдат събирани на едно място, а след приключване да се подаде сигнал на дежурния телефон на предприятието 0885/297671, за да  може същите да бъдат извозени своевременно.

Желаещите да се включат активно в Деня за национално почистване на България ще имат възможност да получат материали /чували и ръкавици/ от стая 506 на Община Благоевград до 16.30 часа на 15 септември.

Община Благоевград приканва всички организации желаещи да се включат в инициативата да заявят своето участие в същия срок в стая 506 на Община Благоевград или на телефон  073/81 99 10.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com