Благоевград върна на Симитли едното куче „турист“, второто предстои да бъде осиновено

 Община Благоевград откликна незабавно на молбата на кмета на Симитли, който отправи призив двете кучета „туристи“, пристигнали в областния център на Пиринско от съседната община да бъдат върнати на собствена територия. В продължение на няколко дни едно от тях обитаваше ОП „Приют за безстопанствени животни“ – Благоевград, но веднага след апел от страна на Апостол Апостолов, кметът Илко Стоянов нареди то да бъде изведено и да бъде извозено до родната му община.

Второто куче, забелязано в Благоевград с ушна марка, поставена в Симитли, е на път да намери нов дом и да остане в Благоевград, тъй като за него вече има кандидат-осиновители.

Припомняме, че двете четириноги – гости на Благоевград бяха установени след сигнали на граждани, които съобщиха, че на територията на областния център има животни с чужди ушни марки.

„Чух се с кмета на Симитли. Не трябва автоматично да се предполага, че кметът е разпоредил тези кучета да бъдат преместени в Благоевград. Напротив! Ние имаме добра комуникация, дори коментирахме да си помагаме помежду си. Има общ проект за изграждане на приют между двете общини“, коментира по-рано днес кметът Илко Стоянов.

Развръзката за двете кучета и двете общини е повече от добра!

Апелираме гражданите да бъдат бдителни и в случай че забележат хора, които пускат кучета сами от превозни средства да сигнализират на дежурните телефонни линии на Община Благоевград – 073/‪88 44 34‬ или 073/ 88 44 06.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Възгласи “Да живее театърът!” огласиха улиците на Благоевград!

Студенти и преподаватели от специалност „Актьорско майсторство“ към катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ отбелязаха днес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com