Банско става „смарт“: Шофьорите ще плащат синята зона на паркомати

Още една стъпка към превръщане на Банско в „Smart city“ – технологично модерна градска зона, бе направена чрез инсталирането на паркомати на ключови места в града.

Първите четири устройства са монтирани на ул.“Цар Симеон“ на т.н. Стара автогара, на същата улица до входа на градския парк, на кръстовището на ул.“Иконом Чучулайн“ с ул.“Хан Аспарух“ и на ул.“Питу Гули“.

Плащането чрез паркомата е възможно с карти Visa, Master Сard, American Express, Union Pay, JCB, Bancontact и с български монети от 10 ст., 20 ст., 50 ст. 1 лв. и 2 лв.

Плащането се извършва чрез системата myPOS и се отчита от ФУВАС . Чрез тъчскрийна на паркоматите може да бъде избрано времетраенето на престоя на автомобилите, като цената за час остава 1.20 лв. с ДДС.

При проблеми с работата с устройството, гражданите могат да се обаждат за съдействие на телефон 070013007. Другото нововъведение е сканирането на QR-code за заплащане на престой, като на десетки места в града са поставени стикери с кода.

Плащането за паркинг е възможно с въведените по-рано PayPark, URBO и SMS. Чрез приложение, общинските служители в синята зона ще могат да проверяват всяко плащане, както и всеки автомобил в какъв режим на паркиране е.

Касовото плащане на талони също е валидно. Жителите и гостите на гр. Добринище могат да плащат такса за престой на автомобили чрез QR-code и SMS.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com