Банско „пътува назад във времето“ с изложба по случай 109 години от освобождението си

По повод 109-та годишнина от освобождението на Банско, на 5 октомври от 17:00 часа, в Дома на изкуствата ще бъде открита изложбата „Пътуване във времето“.
Тази изложба е още едно свидетелство за будния и новаторски дух на Банско.

Експозицията ще представи културно-историческото наследство чрез модерни дигитални технологии. Това е едно пътуване назад във времето, което ни среща с изкуството на Тракия, Вавилон, Египет и Древна Гърция, пресъздадено през погледа на художника-изследовател Краси Тодоров и реализирано чрез неговото авторско ноу-хау.

Показани са образи и елементи от Тракийската гробница край с. Свещари, фиали от Рогозенското съкровище, ритони и портрети на исторически личности.
Авторът Краси Тодоров нарича експонатите „ZN-art“ скулптури по едноименния метод за изследване на пространствените дигитални обеми и реализирането им от листов материал.

Чрез метода на художника, ученици и родители могат да създават образи на исторически личности и културни исторически ценности. Методът дава възможност за развитие на пространственото мислене и креативност на младите хора, отговарящо на предизвикателствата, които изисква от нас 21-ви век.

Изложбата ще бъде открита до 05.11.2021 г.

Прочетете и

Ивет Горанова със сребро от Балканиадата!

Два месеца, след като триумфира с олимпийската титла, състезателката ни по карате Ивет Горанова прибави …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *