Горещи новини

“Акция Ваканция” на пътя

Провеждат се две полицейски операции за намаляване на пътните инциденти през лятото.

От 15 юни е в ход традиционната акция на полицията “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя”. Тя ще продължи до 31 август, а целта й е опазване живота и здравето на децата през летните ваканционни дни, съобщиха от МВР.

Акцията е разделена на 2 етапа. Първият обхваща последните две седмици на юни и включва засилено полицейско присъствие около училищата, където засилено се следи за безопасността на децата и техните придружители. Полицията проверява за правилното превозване на деца и използването на детски обезопасителни системи, спиране на подходящи места за слизане на децата-пътници, без да бъде застрашен техният или животът на други деца, пристигащи или тръгващи от училище. Специално внимание се обръща и на родителите-пешеходци, които съпровождат децата си, като ще се следи пресичането да става само на определените за това места.

В сайта на МВР са публикувани и конкретни препоръки за безопасност.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com