Агенция „Митници“ е предприела действия по въвеждане в регулация на автоматичните везни на ГКПП Кулата

Агенция „Митници“ вече е предприела действия по въвеждане в регулация на автоматичните везни на ГКПП Кулата. След встъпването си в длъжност новото ръководство на Агенция „Митници“ възложи анализ на трафика на пункта.

Беше установено, че в последната година са получени голям брой оплаквания от страна на превозвачи относно работата на кантарите. Беше установено също, че е необходимо да се проведе процедура за въвеждане в регулация на автоматичните везни.

Като една от мерките за въвеждане в регулация на автоматичните везни беше идентифицирана необходимостта  от промяна на Наредба за средствата за измерване, които подлежат на метрологичен контрол. По тази мярка вече е постигната принципна договорка с Министерство на икономиката и Български институт по метрология.

До края на текущата седмица предстоят и срещи с организации на превозвачите, на които ще се обсъдят допълнителни мерки за реорганизиране на трафика на ГКПП Кулата.

Към момента на денонощие през ГКПП Кулата преминават над 2000 товарни автомобила, като трафикът е изключително интензивен поради пренасочване на товарни камиони от други неработещи във връзка с ковид мерките чужди гранични пунктове.

Снимка: news.bg

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Добра новина! По искане на кмета Илко Стоянов, Министерски съвет отпусна близо 200 хил. лева за възстановяване на опожарения блок в кв. „Струмско“

По настояване на кмета на Благоевград Илко Стоянов, Министерски съвет отпусна 198 600 лева, които …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.