Горещи новини

15 септември: 57 000 ученици прекрачват за първи път училищния праг

57 000 деца ще прекрачат училищния праг за първи път в днешния първи учебен ден. Общият брой на учениците от 1 до 12 клас е 702 000.

Вратите си за ученици отварят общо 2349 училища в страната. 90 на сто от тях са на едносменен режим. 70 000 е броят на учителите.

Ремонтирани през лятото са били 747 училища. В 63 училища ремонтите ще продължат, но по начин, който няма да попречи на тържествата по повод 15 септември и на учебния процес след това. Работи се за продължаване на дигитализацията на учебния процес, увери премиерът Николай Денков, който представи предприетите от институциите мерки за първия учебен ден.

През новата учебна година ще има втори дати за външното оценява за онези ученици, които не са успели да се явят на редовните поради медицински причини. Изпитите в 7-и клас ще се проведат няколко дни по-късно и на отделни дати от тези в 10-и клас, припомня БНР.

Във връзка с безопасността на учениците на пътя Министерството на вътрешните работи ще проведе през месец септември и октомври традиционната акция “Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя”.

 

Струма прес желае на добър час на всички ученици! 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com