Студенти от ЮЗУ с участие в националното състезание „Учим, за да учим“

Състезанието се проведе в две части – теоретична и практическа, по предварително раздадени конспекти, за студенти от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“. По регламент участваха по два отбора, за всяка специалност, от 10 университета.

Отбор „Медицинска сестри“ на ЮЗУ „Неофит Рилски“ бе в състав: Мария Малашевска, Адиле Камбач и Елица Байракова, а в отбор „Акушерки“ бяха: Гергана Иванова, Кристиана Иванова и Владислав Велков.

Студентите имаха възможност да демонстрират знания, практически умения по зададени казуси, както и да се запознаят с колеги от другите университети. В крайното класиране представителите на Югозападния университетът заеха четвърто място.

В състезанието участваха студенти от медицинските университети в София, Пловдив, Варна, Плевен, Русенския университет „Ангел Кънчев“, Университета „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, филиали на Медицинския университет – Варна в Шумен и Велико Търново и филиала на Медицинския университет – Пловдив в Хасково.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Учебниците от 8 до 12 клас ще бъдат достъпни онлайн

Всички учебници за учениците от 8. до 12. клас ще бъдат достъпни за безплатно ползване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com