Горещи новини

„Светът е в нашите ръце“ обедини ученици от Разлог, Турция, Испания и Португалия 

Делегация от 20 ученици и учители от Турция, Испания и Португалия гостуват на Професионалната гимназия по транспорт в Разлог – координатор по проект „Светът е в нашите ръце“.

Основната цел на проекта е да се насърчи чувството за споделена отговорност сред учениците за бъдещето на планетата, да се формира отношение към околната среда и климатичните промени, да се развият ключови компетентности в областта на екологичното образование и възпитание.

Делегацията беше приета и от зам.- кмета на община Разлог Гергана Костова, която поздрави учениците и учителите им с полезността на проекта и пожела успешно реализиране на всички дейности.

„Всички ние силно вярваме във важността на обучението на следващото поколение относно проблемите на околната среда, – представи проекта директорката на училището Светлана Адамичина, – как да бъдат отговорни граждани и как да работят заедно, за да постигнем целта да живее в един по-добър и по-здрав свят.“

В изпълнение на дейностите по проект “World is in our hands” по програма Еразъм+, гостите от Турция, Португалия и Испания посетиха емблематични места от културно-историческото наследство на община Разлог и региона.

Професионална гимназия по транспорт получи акредитация от Програма Еразъм+, валидна до 2027 година, която ще предоставя директен достъп на училището до различни курсове и проекти.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Учебниците от 8 до 12 клас ще бъдат достъпни онлайн

Всички учебници за учениците от 8. до 12. клас ще бъдат достъпни за безплатно ползване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com