Осмокласниците от ПГТЛП “Гоце Делчев” Благоевград бяха гости в първия в областта учебен ресторант

Осмокласниците от Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост Благоевград бяха специални гости в новооткрития ресторант на гимназията, където ще могат отблизо да усвоят тънкостите на професията.

За осъществяването на идеята от МОН са отпуснали 50 хил. лв. и още толкова е заделила от бюджета си Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост, за да може днес първият учебен професионален ресторант в Пиринско да бъде факт.

Не по-малко развълнувани останаха и 11 клас, специалност “Хлебопроизводство и сладкарство”, които приготвиха вкусотии за по-малките.

Начинанието има за цел да запознае и запали интереса у осмокласниците като на живо се потопят в магията на кулинарията.

Мероприятието се състоя по идея на директора г-жа Димитрина Иванова, която обикаляше децата и им разясняваше тънкости и детайли пт дейността на един професионален ресторант.

 

 

 

 

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Учебниците от 8 до 12 клас ще бъдат достъпни онлайн

Всички учебници за учениците от 8. до 12. клас ще бъдат достъпни за безплатно ползване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com