Премахват старите автомобили в Благоевград

Акция за принудително отстраняване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС) стартира на територията на гр. Благоевград от 13.05.2021г.

Установените излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС), изоставени от своите собственици по улици, тротоари и зелени площи на територията на гр. Благоевград, ще бъдат принудително отстранявани.

Със заповед на кмета на общината Благоевград от 15 септември комисия от звено „Oбщинска охрана, обществен ред и сигурност“ съвместно със сектор „Охранителна полиция“ към ОД на МВР Благоевград установиха и маркираха автомобилите нарушители.

След като собствениците на изоставените автомобили са издирени, им се съставя предписание за преместване на колите.

Автомобилите на собствениците, които не са изпълнили предписанието за доброволно премахване в указания срок, ще бъдат принудително преместени от лицензиран оператор на специално отредено за това място. Сумата за възстановяване на разходите, направени по преместването, ще бъдат за сметка на собствениците. Максималният престой на този паркинг е 14 дни, след което изоставеният автомобил ще бъде разкомплектован.

От община Благоевград умоляват гражданите, които притежават такива автомобили, да ги преместят своевременно и благодарят на всички, които вече го направиха.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Села в Сандански и Петрич остават без вода днес

Във връзка с възникнала авария на главен водопровод, на 02.10.2023 г. /понеделник/ до 16.00 ч., …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com