Горещи новини

Община Благоевград изплати 103 800 лв. помощ за новородени

Още 97 семейства получиха от Община Благоевград еднократна помощ за новородени деца. Средствата в размер на 103 800 лева бяха преведени по сметките на родителите, отговарящи на условията и одобрени със заповед на кмета Илко Стоянов до 26 юни 2023 г.

Въпреки нелеката икономическа ситуация Община Благоевград продължава да работи в посока насърчаване на раждаемостта на територията на областния център.
Това е третият транш, извършен от администрацията за настоящата година.
Съгласно утвърдената Наредба за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца, сумата за първо дете при родител с висше образование е 900 лева, 600 лева за родител със средно образование, 200 лева за родител с основно образование.

За второ дете при родител с висше образование паричната помощ е 1100 лева, при родител със средно образование 800 лева, при родител с основно образование 250 лева.

За трето дете при родител с висше образование сумата е 2000 лева, при родител със средно образование е 1000 лева, при родител с основно образование 300 лева.

При раждане на близнаци, тризнаци и т.н. еднократната парична помощ е 1000 лева, без да се отчита образованието на майката и поредността на децата.
Добрата новина е, че Община Благоевград подпомогна и жители в тежко здравословно и финансово състояние, като успя да изплати 7500 лева социални помощи, определени с решение на Общински съвет от 30 юни тази година.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com