Горещи новини

Младежкият лидер на БСП в Благоевград подаде оставка

Общинският съветник от БСП в Благоевград Веселин Христов подаде оставка като председател на младежкото обединение на соцпартията в областния център поради несъгласие с местната и национална политика на партията в която членува от 2013 година.

„С оставката си поех лична отговорност за слабите резултати на БСП на последните избори. Депозирах я в младежката организация, която ме избра преди 3 години и миналата година ме преизбраха на поста, приеха и по мейла и централното младеж младежко обединение. Изчаквам да минат празниците и вероятно около 15 май ще свикам събрание, за да изберем нов младежки лидер“, каза пред Струма Веселин Христов.

Като конкретен мотив за оттеглянето си от поста той посочи политиката на общинския лидер на партията Любен Милев и на националната председателка Корнелия Нинова.

„Не мога да се съглася с пренебрежението страна на националното ръководство към партийната структура в областния център, която получи шесто място в кандидат парламентарната листа“, конкретизира разочарованието си Веселин Христов. Тогава бях в изпълнителното бюро на БСП и почти всички подкрепяхме председателя на общинското ръководство Любен Милев да е единственият кандидат за депутат от Благоевград, но за да можем всички да се обединим около неговата кандидатура. След като не не му достигнаха само 64 гласях да влезе в парламента даже го посъветвах да обжалва резултата. Самият Милев обаче не съумя да обедини хората, младите бягат, старите социалисти също са недоволни. Аз не съм във война с него, лично го уведомих за оставката си и продължаваме да си говорим. Когато през 2010-а година напуснах супер работа в София и се върнах в Благоевград влязох в БСП не заради него, а заради хората, воювали за съществуването на тази партия и не мога да не се примиря, че БСП не е припознато от хората като алтернатива на досегашното управление, но и от 15 години сме само донори, то не бяха АБВ, то не бе Мая Манолова, а част от хората ми дори гласуваха за Слави, и резултат БСП непрекъснато се топи, обясни мотивите си Христов.

Как ще протече процесът на номинации на новите кандидати кандидат депутати от БСП за предсрочния парламентарен вот Владимир Христов призна, че не е наясно загубата на партията на последните избори, когато Благоевградска област остана четвърта политическа сила изцяло, изпълнителното бюро на БСП Благоевград заедно с него подаде оставка, малко по-късно Любен Милев обаче си назначи ново и без мен и без общинската съветничка Гергана Янчева.

Мисля че новото бюро се събирало вече един-два пъти да взима решение как ще протече предстоящата предизборна кампания, но аз вече съм само редовен член, посочва Христов. Той остава и общински съветник в БСП Благоевград, където по ирония на съдбата влезе на мястото на Любен Милев миналия мандат след като общинският председател стана зам.- кмет на града. В момента Христов е петият червен съветник наред с Гергана Янчева, д-р Владимир Пандев, Иван Станчев и Бисер Стойчев.

Източник: Вестник Струма

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

ВиК Благоевград с трайно разрешение на проблемите с водата в селата от общината

На работна среща между кмета на община Благоевград Методи Байкушев и инженери от Общината и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com