ДЗИ за 2583 зрелостници в Благоевград

1789 учители са ангажирани като квестори, за да следят за нормалното протичане на държавните зрелостни изпити /ДЗИ/ в област Благоевград. Първата матура по български език и литература се провежда в момента в 43 училища при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. Осигурени са общо 337 зали за 2583 зрелостници, допуснати до изпита, и са разпределени 1026 служебни лица. На входа на всяко училище се мери температурата.Съответно второто ДЗИ по общобразователен предмет ще се състои в 34 училища в 263 зали и 763-ма квестори.

Припомняме, че настоящите дванадесетокласници са последният випуск, „излизащ” по стария училищен закон, затова и те могат да избират за втора матура предмет, който не е част от профилираща/професионалната им подготовка. От общо допуснати 2599 зрелостници 886 са предпочели за второ ДЗИ държавен квалификационен изпит за придобиване степен на професия, 471 желаят да покажат знанията си по английски език, 417 по география и икономика, 344 по биология и здравно образование, 254 философски цикъл. Математиката като втора матура е предпочетена от 132-ма зрелостници в областта, историята от 37, френски език от 17. Най-малко -10, са подали заявления за матурата по химия, 5-има по физика, 4-ма по испански, нито един по руски език.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com