Шествие и концерт за празника на Благоевград

Благоевград празнува 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и празник на града.

След полагането на венци и цветя , програмата продължи с ученическо шествие от Съдебната палата до пл. ,,Македония“, с участието на Детско-юношески духов оркестър към ЦЛТРДБ и концерт по повод 24 май с участието на Биг Бенд Благоевград, Градски детски хор към НЧ „Н. Вапцаров – 1866“, ученици от Музикално училище “Presto”, Вокално студио “Фа Диез”, НХГ “Св. св. Кирил и Методий” и Ансамбъл ,,Пирин“, който бе открит от Ясен Попвасилев, ВрИД кмет на община Благоевград, с тържествено слово:

“Днес празнуваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Празник на Благоевград. 24 май е денят, в който се прекланяме пред светлото дело на солунските братя Кирил и Методий. Ден, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето достойно място в историята на Европа, превърнал се в символ на достойнство, традиция и духовност. В днешния празничен ден засвидетелстваме своята признателност и уважение към всички просветители, творци, пазители на духовността. Пожелавам на всички дейци на науката, образованието, културата и изкуството, здраве амбиции и творческа енергия! На учениците, студентите и техните преподаватели, много успехи! Честит празник!”, поздрави благоевградчани Ясен Попвасилев.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com