Фотоизложба „Далеч от Африка“ гостува в Градската художествена галерия – Благоевград

На 13.01.2023 г., от 17:30 часа, Атанас Кънев и Елена Панайотова ще представят в залите на Градската художествена галерия своята фотоизложба на лица и пейзажи от Африка.

Сюжетите от Африка, заснети от двамата артисти – професионалния фотограф Атанас Кънев и театралната режисьорка Елена Панайотова са обединени от заглавието „Далеч от Африка“ и отразяват дейността по програмата „Артисти за деца“.

В този проект са били въвлечени 5000 деца и младежи в риск и 300 артисти от Африка и Европа, обучени от български екип в практиките на приложен театър.

Фототворбите отразяват процеса на творчески обучения и създаване на театрални фестивали върху местни легенди и приказки на брега на езерото Виктория в Кения. Включени са и документални кадри от Кения и Занзибар. Изложбата повдига въпроси за ролята на документалната фотография, като популяризира уникален български модел за прилагане на сценични изкуства за социална промяна.

Проектът е финансиран от НФ „Култура“ по програма „Социално ангажирани изкуства“.

 

Повече за авторите:

Атанас Кънев е фотограф на свободна практика с над 30-годишен професионален опит. 25 години снима репортажна фотография за вестниците „24 часа“ и „Марица“ в Пловдив. Носител е на много награди, участвал в редица изложби, водещ е на творчески ателиета по фотография.

Елена Панайотова е театрален режисьор, продуцент и педагог. Повече от 25 години работи като режисьор на драматични, куклени и оперни спектакли в България и чужбина. Дългогодишен преподавател в Академия за изкуства в Утрехт, Холандия, както и в НБУ. Поставяла е в множество театри в страната, както и в Държавна опера – Пловдив. Нейни спектакли са получавали престижни награди и номинации и са представяни на различни европейски фестивали.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

С две изложби започва седмицата в Градската художествена галерия – Благоевград

На 30 януари, от 18:00 часа, в малката зала на Градската художествена галерия – Благоевград …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com