Горещи новини

Фонд „Култура“ на Община Благоевград с нов приоритет – развитие на местния бизнес

От 20 май стартира кандидатстването и набирането на проектопредложения по фонд “Култура” към Община Благоевград. В срок от един месец желаещите да кандидатстват с проекти по фонд „Култура“ ще имат възможността да го направят въз основа на критериите, приети от експертния съвет към фонд „Култура“.

На сесията на експертния съвет с председател Атанаска Ковачева, главен експерт направление „Култура“, бе взето решение за актуализация на одобрените проекти от втората сесия на 2019 година и за ново кандидатстване в новата сесия. Експертният съвет към Фонд „Култура“ обсъди определянето на срокове за кандидатстване и общата крайна сума, като членовете решиха, че срокът за кандидатстване ще бъде в рамките на един месец и документите ще бъдат разглеждани в рамките на 10 дни.

Взе се решение финансирането от Община Благоевград да е в размер до 10 000 лева и бе прието, че процентът минимум самоучастие (самофинансиране) на кандидатите е 10%. Бяха гласувани критериите за оценка и критерии за кандидатите:
  • Местна уседналост на лицата, има се предвид, че приоритет ще имат местните юридически и физически лица;
  • Реалистичност на бюджета;
  • Подробен финансов план;
  • Обществена значимост на проекта;
  • Създаване и развитие на публики;
  • Интегриране на малцинствата и включване на лица с увреждания;
  • Визуализация и дигитализация на проекта.
Скалата на оценяване на проектите ще варира от 0 до 10 точки, минимум точки за допускане на кандидата за класиране – 36, максимален брой точки, които може да получи един проект – 70 точки.

Експертният съвет утвърди формуляр за кандидатстване и бе определен крайният срок за реализация на проектите, който ще бъде до края на календарната година, 31.12.2021 г. и може да бъде открит на тази връзка: http://www.blgmun.com/files/Formuliar_proekt-_2021-THEATER_3.docx

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

ВиК Благоевград с трайно разрешение на проблемите с водата в селата от общината

На работна среща между кмета на община Благоевград Методи Байкушев и инженери от Общината и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com