Фолклорен детски фестивал „Шарено цвете“ се провежда в Благоевград

Днес се състоя откриването на първото издание на Фолклорния детски фестивал „Шарено цвете“, който ще продължи и утре. Благоевград пак ще бъде огласен с детски смях, благодарение на фестивала плод на желанието на учителите и децата от ЦЛТРДБ, в които талантите ще покажат своите красиви умения и отново ще се уверим, че те са най-талантливи. Фестивалът ще даде възможност за обмяна на опит в областта на различните музикални и танцови фолклорни изкуства.

Силвия Иванова, директор на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, изрази специални благодарности към Община Благоевград и Пролет Трифонова за подкрепата и помощта.

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности откри първото издание на Фолклорния детски фестивал „Шарено цвете“ : „В продължение на два дни ще се насладим на фолклорното богатство, завещано ни от нашите предци и претворено с любов от талантливите ни деца. Нека пазим и разпространяваме българския фолклор, традиции и бит, българската култура и изкуство. Пожелавам успех на първото издание на фестивала!“
Наградени бяха всички участници в фолклорния детски фестивал „Шарено цвете“. Той продължава и утре, 29 май, от 10.00 ч. на площад „Македония“.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Читалня на открито отваря врати в Градския парк в Благоевград

Градският парк в Благоевград ще се превърне в читалня на открито за радост на малки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.