9 ОУ "Пейо Яворов" Благоевград - Прием 2022-23 г.

Фестивалът „Арт Будилник“ в Сандански обедини музика, кино, театър и изкуство и превърна град Сандански в столица на културата

Осем дни, тринадесет събития, над 35 артиста и многобройна публика. Първият Фестивал „Арт Будилник“ в Сандански обедини музика, кино, театър и изкуство и превърна град Сандански в столица на културата.

Прегърната с ентусиазъм, идеята за 9-дневен културен маратон, събра на едно място едни от най-популярните имена в Сандански. Всяко едно от тринадесетте събития бе магия, един метафоричен будилник, които показа, че културата е потребна по всяко време и за всяка възраст.

Освен спомена за големите театрали като Стоянка Мутафова и Стефан Данаилов, публиката в Сандански се срещна с едни от най-известните музикални артисти – Стефан Вълдобрев, Богдана Карадочева, Стефан Димитров и Група „Сигнал“ и актьори и режисьори – Ники Илиев, Мариан Вълев, София Бобчева, Дарин Ангелов, Даниел Пеев, Евелин Костова, Ваня Щерева и Иван Юруков. 

Запазено място в културната арт програма имаха и писателката Мария Лалева и инфлуенсъра Александра Богданска. 

Най-малките имаха възможността да се насладят на два куклени театри на открито, а фестивалът бе закрит с красива АРТ вечер, посветена на творците от град Сандански.

Община Сандански, съвместно със Сдружение „Арт Будилник“, преплетоха памет, кино, музика, поезия и театър във вихър от културни събития, които превърнаха града в столица на културата.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Дневен хороскоп

Телец Денят ще ви изненада с неочакван прилив на енергия и желание за работа. Ако …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.