Ученици от ПГ “Пейо Яворов” с открита изложба

“Да се поклоним пред българските букви” – една прекрасна идея на ПГ “Пейо Яворов”. Фотоси на ученици от 9. клас на ПГ “Пейо Яворов”, облечени в народни носии и с българските букви в ръце, вече са подредени в изложба на открито в гр. Петрич.

Постаментите със снимки са разположени по тротоара пред ГУМ – разкриват уважението към нашите букви, вдъхновението на младостта, родния фолклор и природа. Фотосесията е направена в с. Долене. Експозицията е посветена на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! Реализира се с подкрепата и на Община Петрич. Да пазим българското слово, да бдим над грамотността! Да се поклоним пред всичко българско – земя, език, вяра, род и дом!

Благодарност към учениците от 9. клас и г-жа Здравка Трайкова, към всички, помогнали за осъществяването на тази различна идея – Наси Митова, ФА “Гайтан”, Екатерина Димитрова, Илиночка Иванова!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com