Горещи новини

Тържествено изпращане на абитуриенти и много училищни празненства за 24 май в Разлог

Богата културна програма, тържествено изпращане на абитуриенти и много училищни празненства имаше днес в Разлог по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В начално училище “Яне Сандански” отбелязаха празника на Българската култура и писменост с празнична програма в двора на училището. С песни и стихотворения учениците почетоха паметта на светите братя Кирил и Методий. Д-р Георги Тренчев – директор на училището поздрави учители и ученици за празника и награди отличилите се с отличен успех малчугани на националната олимпиада “Знам и мога”.

С “Върви, народе възродени” започна празникът в чест на светите братя Кирил и Методий и на славянската азбука в ОУ “Никола Парапунов”.

Тържествената част премина под звуците на песните на малките и по – големите възпитаници. Поздрав към всички ученици и учители отправи госпожа Пелтегова – директор на училището. След което седмокласниците собственоръчно изработиха венец от красиви градински цветя, който поднесоха пред ликовете на двамата първоучители в малката сграда на училището.

В РПГ ,,Н.Стойчев” гр.Разлог празникът започна в радостна атмосфера, с изключително вълнение и оживление. Г- жа Пенева, директор на училището, поздрави учители, родители, както и абитуриентите по случай Деня на просветата и културата.

Г- жа Пенева връчи и грамоти за отличен успех, както и грамоти на ученици за активно участие в училищния живот. По традиция дванадесетокласниците предадоха знамето на училището на новите знаменосци, които трябва да го съхранят. Ученици от 8-и и 10-и клас отправиха своя искрен поздрав към учителите и абитуриентите. Учителите изпратиха зрелостниците на училището с пожелания за успехи, да преодоляват трудностите и никога да не забравят своето училище.

След тържественото изпращане на абитуриентите в РПГ „ Н. Стойчев“ учители организираха спортен полуден на учениците от 8-и, 9-и и 10-и клас. За учениците от осмите класове бе организиран поход до панорамна алея Стъпалата, а останалите ученици премериха сили на волейболното игрище във физкултурния салон на гимназията. Инициативата за организирането и провеждането на спортни дейности в училище бе с подкрепата на г-жа Пенева, директор на гимназията. Основна цел на учителите бе да покажат на учениците, че спортуването поддържа тялото здраво.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com