Горещи новини

„Съмнение“ с две награди от фестивала на малките театрални форми

Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград за пореден път получи престижни отличия за спектакъла „Съмнение“.

Представлението на режисьора Стайко Мурджев взе участие в тазгодишното издание на Националния фестивал на малките театрални форми – Враца 2023, който се проведе от 16 до 21 май.

Журито в състав Ина Шкарова – председател, доц. Светлана Байчинска и Асен Константинов – членове, след обсъждане на седемте включени в афиша на фестивала български спектакли, връчи две награди на спектакъла „Съмнение“ – награда за режисура на Стайко Мурджев и награда за женска роля на Станка Калчева.

„Съмнение“ е модерна притча за неумолимата летливост на истината, за плаващите пясъци на реалността – всичко е възможно, всеки е и престъпник, и светец, любовта се превръща в грях и мислите в поквара, истината е просто параван за лъжата, а лъжата е единственият дървен сал, върху който можеш да оцелееш в бурното море от съмнения и несигурност.

Представлението „Съмнение“ ще бъде поставено отново на сцена на ДТ „Никола Вапцаров“ на 15 юни.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Три велики тенора на сцената в Благоевград.. и още нещо

Камерна Опера Благоевград кани всички жители и гости на града на дългоочакван и вълнуващ концерт …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com