Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ с шест награди от конкурс по танци

Студенти от специалност „Съвременна хореография“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ се представиха отлично в националния конкурс за танци „Elite Dance Championship“, който се проведе в Перник. Участниците бяха оценявани от жури, включващо уважавани имена от световната и българската танцова сцена.

Първа награда в раздел „Модерен танц“ спечелиха Виктория Бояджиева и Никола Костадинов, които представиха „Упътване за роботи“ по хореография на Виктория Бояджиева.

С първа награда бяха отличени и студентите от трети курс Виктория Бояджиева, Никол Колева и Мария Ганева. Те впечатлиха публиката и журито с изпълнението си „Цигански танц“ в раздел „Характерни танци“.

Две трети награди в раздел „Модерен танц“ получиха хореографиите на второкурсничката Силвия Тодорова – „Трудно е да те последвам“ и „Вълни“, представени от нейни възпитаници, които са част от ръководеното от нея танцово студио „Денс флоу“.

Първокурсникът Мартин Карагьозов завоюва четвърто място със своята хореография „Кръговрат на овалността“. За солово изпълнение бе отличена и първокурсничката Йоанна Петева, която представи „Хладен пулс“.

След конкурса в Перник, студентите от специалност „Съвременна хореография“ се подготвят за участието си в Националния фестивал „Театърът в движение“, който ще се проведе за пети път в Разград. Там те ще покажат свои танцови постановки по пиеси на Шекспир.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Хитовият мюзикъл „Маmma Mia!” гостува в зала „Пейо Яворов“ на 3 октомври

На 3 октомври от 19.00 ч. Софийската опера и балет ще представи в зала „Пейо …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.