Горещи новини

Премиерният спектакъл „Студеното сърце“ ще разкаже на благоевградската публика за възхода и падението в един човешки живот

Куклен театър – Благоевград ще представи премиерно на 20 март от 19:00 часа спектакъла “Студеното сърце”, по Вилхелм Хауф.

Драматизация и постановка – Тодор Вълов, сценография и кукли – Наталия Гочева, музика и музикална адаптация – Пламен Мирчев – Мирона, художествено осветление – Ивайло Марков.
Участват: Атанас Димитров, Наталия Петкова, Десислава Чардаклиева, Александър Станковски, Йоана Рачева, Димитър Сулев, Иван Тодоров.

„Студеното сърце“ е приказка за човешкия възход и падение, за ценностите и морала, изграждани с векове от преплитането на езическата и християнската религиозна култура.
Разказът за живота на бедния въглищар Петер Мунк и стремежът му към по-добър материален живот е поднесен в естетиката на скандинавските приказки. Петер продава душата си на злия демон Михел Холандеца. В замяна получава власт и пари, но сърцето му се превръща в камък.
Ще се разкае ли бедният въглищар и ще успее ли да си върне човешкия облик остава да разберем.
Резервации за представлението могат да бъдат направени на посочените телефони: 0878/881 793 и 0877/600 180
Предпремиерата ще бъде поставена на 19 март /неделя/ от 16.00.
Цената на билетите е 7.00 лв.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

“Бели птици и куршуми” в поп-фолк хроника на сцената в Гоце Делчев

На 27 юни, в Дом на културата “Пейо Яворов” ще бъде представена постановката Поп-фолк хроники: …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com