Горещи новини

Празнично шествие и поетично-музикална програма в Петрич за 24 май

Десетки учители, ученици, общественици, граждани се включиха в празничното шествие за Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Шествието беше водено от духовия оркестър при НЧ „Братя Миладинови – 1914“ и ученици с портрет в ръце на първоучителите – Кирил и Методий. Пред паметник „Народни будители“ с емоция и патос, с възторженост и гордост, ученици на ОУ „Христо Смирненски“ представиха музикално –поетична композиция за буквите и словото. Разноцветни балони с кирилските букви полетяха в небето над Петрич като символ на свободата и нашата идентичност пред света, на полета на словото и духовността.

Приветствие до всички учители, културни дейци и творци, граждани и гости, отправи кметът на община Петрич Димитър Бръчков. „Продължавайте да „будите“, да бъдете пазители на писмеността ни, да работите, за да я има „во век и веков“ връзката ни с българската духовност…. Грамотността е светлината на нашето утро! Поклон пред Вашия труд, уважаеми учители, дейци на културата и творци“, подчерта в поздравителните си думи кметът.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

И Брежани с нов кмет

Новият кмет на село Брежани е Петьо Борисов, който спечели още на първи тур частичните избори …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com