Петрич посрещна участниците в Международния детски конкурс „Южни слънца“ 2021

Дни на таланта, часове, изпълнени с емоцията на танца, песните и изкуството на открито – това включват четирите направления на Международния детски конкурс „Южни слънца“. Той се организира от ЦПЛР – Общински детски комплекс – Петрич, Община Петрич, Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата.

С дефиле на участниците се постави впечатляващото и пъстро начало на творческото събитие. Мажоретен състав и фанфари предвождаха танцовите колективи по главните улици на Петрич.

Одобрителни погледи и ръкопляскания съпроводиха танцьори, певци и художници до сцената на градския площад, където с концерт бе открит официално Международният детски конкурс „Южни слънца“. Той се провежда отново под патронажа на кмета на община Петрич Димитър Бръчков. Конкурсната програма продължава и днес, а тази вечер ще бъде концертът на наградените тази година участници.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

65 семейства получиха помощ за новородени, 24 000 лв. и за двойки с репродуктивни проблеми

Община Благоевград изплати 71 200 лева еднократна помощ за новородени деца. Средствата бяха преведени по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com