Откри се изложбата „Отдаденост“ в чест на 75-годишния юбилей на Здравка Лисийска

Пред пълна зала директорът на Градската художествена галерия в Благоевград Иван Милушев и проф. Георги Драчев откриха юбилейната изложба „Отдаденост“, посветена на 75-годишния юбилей на художничката и преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Здравка Лисийска.
Експозицията включва 68 творби на различна тематика, изложени са и няколко текстилни пана, изработени на вертикален стан, с техника „макраме“.
Здравка Лисийска получи поздравителен адрес и цветя от името на кмета Илко Стоянов, те бяха връчени от Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград.
„Юбилейната Ви изложба е чудесен повод, за да изразя благодарността за Вашето мъдро и вдъхновено присъствие в духовния живот на Благоевград. Както е наречена и изложбата Ви – „Отдаденост“, така и Вие през всичките тези години показвате, че за да е успешен един творец, за да има диалог с публиката и да докосва със своето изкуство, трябва да бъде отдаден и изцяло посветен на своята мисия. Вашата мисия, освен като творец е и като преподавател, благодаря Ви и за отдадеността Ви в работата със студентите и младите хора!“ пише в част от поздравителния адрес от кмета Илко Стоянов.
Всеки гост на изложбата получи като подарък картичка с произведение и подпис на Здравка Лисийска.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Балкански театрален фестивал – Благоевград 2023 с впечатляваща програма

За втора поредна година Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград организира Балкански театрален фестивал. През …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com