Горещи новини

Откриха паметна плоча и именуваха улица на името на Любомир Шарланджиев

Днес се състоя откриване на паметна плоча и именуване на улица на името на Любомир Шарланджиев. На събитието присъстваха заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Пролет Трифонова, роднини и приятели на българския театрален и кинорежисьор.
Думата за приветствено слово бе дадена на Пролет Трифонова: “Преди година, Община Благоевград в лицето на инж. Румен Томов, поде инициативата, възрожденския кв. “Вароша” да се обособи в място, където улиците да носят имената на изявени творчески личности дали своя принос в развитието на българската култура и изкуство, и прославили страната ни извън нейните предели. Една такава личност е Любомир Шарланджиев. Затова с радост подкрепихме предложението на инициативата група от известни творчески личности и роднини на Шарланджиев, да открием паметна плоча и наименуваме улица на негово име, тук на това място. Нека не забравяме личности като него, оставили трайна следа в културния живот не само на родния си град, но и на страната ни.”
Роднини и приятели на Любомир Шарланджиев разказаха истории и си спомниха с усмивки за неговия живот и дело.
Тържествения ритуал продължи пред родната къща на проф. Кирил Стефанов, изтъкнат композитор, диригент и главен художествен ръководител, един от основателите на ансамбъл “Пирин”, за да бъде обявено, че в негова чест ще бъде наименувана улица в кв. “Вароша”.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com