Горещи новини

НХГ “Св. св. Кирил и Методий” отбеляза своя патронен празник

На 11 май българският народ почита Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий. Този ден се утвърждава през Възраждането като важен ден от празничната система на българите – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий – създатели и разпространители на първата славянска азбука – глаголицата. Днес своя патронен празник отбеляза и Националната хуманитарна гимназия в Благоевград, носеща името на двамата братя.
На събитието присъства зам-кметът по културата и хуманитарните дейности – Пролет Трифонова. Тя поднесе поздравителен адрес от името на временно изпълняващия длъжността кмет на Община Благоевград- Ясен Попвасилев. Празникът започна с полагане на цветя пред паметника на двамата братя Св. св Кирил и Методий и продължи с урок по родолюбие и изложба на учениците от 12 клас. .

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Време е за театър под открито небе!

За втори път Драматичният театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград подготвя специална изненада за любимите си …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com