Новоизграден параклис в Крупник отбеляза Гергьовден за първа година

В село Крупник също има параклис, наречен на Свети Георги. Новоизграденият параклис „Св. Георги“ се намира в местността „Дрене“ и тази година за първи път посреща миряни за празника си.

Навръх Гергьовден миналата година трябваше да е големият празник за освещаване на Божия дом, но заради извънредното положение и с разума и отговорността да се опазим здрави, паракалисът бе символично посетен само от майсторите, които го построиха.

Днес там бе истински празник. Много хора дойдоха, за да запалят свещ за здраве, за да се помолят, за да се поздравят по случай празника.

За посетителите бе подготвен вкусен курбан, а кметът на село Крупник – Иванка Чакалска се бе погрижила да не липсва нищо.

Празника в Крупник уважиха и общинският кмет – Апостол Апостолов, председателят на Общински Съвет Симитли – Владимир Христов и народният представител – Стефан Апостолов.

Храмът бе изграден с общи усилия между хората от Крупник, с помощта на всеки един от тях, с помощта на кмета Иванка Чакалска, с помощта на общинския кмет Апостол Апостолов – основен помощник при белязването на светите места в община Симитли и изграждането на храмове, 2 години по-късно след започването му.

Източник и снимка: https://simitli.info/novoizgraden-paraklis-v-krupnik-otbelyaza-gergovden-za-prva-godina

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Балкански театрален фестивал – Благоевград 2023 с впечатляваща програма

За втора поредна година Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград организира Балкански театрален фестивал. През …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com