Нова арт галерия в Благоевград провокира търсещия дух на творците

Арт галерия „Eme” отвори врати в Благоевград за радост на местните творци. Идеята е на собствничката Емилия Канайкова, която сбъдва едно свое желание – да осигури място, където да властва изкуството. На откриването присъства и новоизбраният кмет на община Благоевград – Илко Стоянов, който бе със съпругата си. А честта да подреди първа изложба тук се падна на талантливия творец Пламен Ковачев. Той представи своята експозиция „Хоризонти”, в която има платна, създадени тази година.

Стоянов бе категоричен, че всяко ново арт пространство в Благоевград е шанс за повече изкуство и за повече автори да представят творбите си. Той отново подчерта, че Общината ще подкрепя представителите на различните видове изкуство, като ще бъде в непрекъснат диалог с тях, за да се решават проблемите и да се подпомага дейността им. „Никак не е случайно, че това е първото събитие, което посещавам като новоизбран кмет на Благоевград. Искам да върнем града ни на картата на културата, а това ще стане с повече такива галерии и с интересни и значими събития”, увери Илко Стоянов.

Целта на Еми Канайкова е да даде сцена за изява на млади благоевградски творци. Не само изложби, но и музикални изяви може да има в нейната галерия. „Най-важното за мен е да рекламирам тук и да представям нашите талантливи съграждани. Да им дам шанс за изява. Искам до популяризирам творчеството им и те да могат да намерят своите почитатели”, подчерта тя.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com