Горещи новини

Кметът Ревански даде тържествена вечеря-ифтар

По случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан, за поредна година кметът на Белица Радослав Ревански организира тържествена вечеря-ифтар. На събитието присъстваха над 80 представители на двете религиозни общности.
Временно изпълняващият длъжността районен мюфтия на Благоевград Ибрахим Мутасджиков, Айдън Мухамед – отговорник за коран курсовете за Южна България, всички имами от община Белица, представители на джамийските настоятелства, архиерейският наместник на Разложката духовна околия отец Янко Русков, местният свещеник отец Николай Попов, пастор Сергей Кафеджиев, Ведат Хюсеин – областен председател на ДПС, екс кметът на Благоевград Лазар Причкапов, представители на местния бизнес, кметове на населени места от общината, общински съветници, директори на училища, общински служители и представители на читалищата.
“Месец рамазан е месец на търпението, толерантността и опрощението”, сподели в речтта си местният имам Ахмед Горелски, а отец Янко Русков допълни: “Всички сме рожби на майка България, живеем на една земя, ядем един хляб и това, че тачим традициите си, ни прави достойни нейни синове и дъщери”.
Вечерята-ифтар е израз на уважение към религиозния празник и към домакина на събитието. Радослав Ревански беше щастлив от факта, че всички поканени от него гости присъстваха на вечерята-ифтар.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

ВиК Благоевград с трайно разрешение на проблемите с водата в селата от общината

На работна среща между кмета на община Благоевград Методи Байкушев и инженери от Общината и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com