Кметът на община Петрич връчи плакет „Граждански принос“ на поетесата Петя Хантова

Кметът на община Петрич връчи плакет „Граждански принос“ на поетесата Петя Хантова

Плакетът беше връчен на г-жа Хантова часове преди премиерата на нейната сборна книга, посветена и на 50 – годишния й житейски юбилей. Книгата е озаглавена „Премълчана луна“ и представя 50 избрани стихотворения от творчеството на Петя Хантова.

Авторката има издадени още три стихосбирки : „По брега на сълзите“, „На обич орисана“, „Тъгата ми отива“. Поетесата Петя Хантова е горд носител на Голямата награда „Романьола Мирославова“ в Международния конкурс за поезия „Лирични гласове“ (София, 2018).“ Тя е адвокат по професия, член на Адвокатска колегия – Благоевград. „Аз лично винаги се пречиствам с поезията“, казва откровено авторката и допълва, че поезията е начин за бягство и едновременно с това приземяване.

„Продължавате поетичната традиция в община Петрич. Благодаря и Ви поздравявам, че станахте част и от Инициативния комитет за паметник на Евтим Евтимов“, посочи кметът Димитър Бръчков при връчването на плакета за граждански принос, заслужен от Петя Хантова. Бъдете здрава и правете това, което Ви носи най-голямо удовлетворение винаги, г-жо Хантова!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Читалня на открито отваря врати в Градския парк в Благоевград

Градският парк в Благоевград ще се превърне в читалня на открито за радост на малки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.