Историческият музей Разлог – отличен в Националните награди за музейна образователна дейност за 2021

Отличието се присъжда за принос в популяризирането на културното наследство и изкуствата чрез създаване и въвеждане на музейни образователни програми.

В Деня на народните будители Министерството на културата обяви носителите на Националната награда „Музейна образователна дейност” за 2021 г. Отличието се присъжда за принос в популяризирането на културното наследство и изкуствата чрез създаване и въвеждане на музейни образователни програми. Наградата е учредена от Министерството на културата в съответствие със Споразумение за сътрудничество с Министерството на образованието и науката, подписано през 2018 г. и е връчена за първи път през 2020 г.

Отличия се връчиха в следните категории: „Културен институт – национален музей/художествена галерия”, „Културен институт – регионален музей”, „Културен институт – общински музей/художествена галерия” и „Музеен специалист от национален, регионален и общински музей”.

В категория „Културен институт – Общински музей/художествена галерия“, Историческит музей – Разлог е отличен с грамота заедно с Археологически музей – Велики Преслав, Исторически музей – Батак, Исторически музей – Карлово.

С изключителна признателност поздравявам всички музейни работници, дарители от община Разлог, директора на историческия музей Христина Манова – за родолюбивата дейност и всички образователни инициативи за деца и ученици, привличането на туристи и превръщането на музея в съвмременна и модерна културно-историческа институция в община Разлог.

Прочетете и

„Орлетата“ с нов собственик? Лий Пауър влиза в българската efbet Лига

Собственикът на английския Суиндън Лий Пауър е на път да навлезе в българската efbet Лига. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *