Интригуваща среща в Благоевград с потомката на Йовков – Йова Станкова

На 21 септември, от 18:00 часа, в Градската художествена галерия в Благоевград писателката Йова Станкова ще представи новия си роман “Затворен в теб”.

“Затворен в теб” е “дисекция на мъжкото съзнание”, както го нарича един от читателите в публикувано ревю за романа. В него се засягат теми свързани с „чуждото“ и „своето“, на следващо място се развива темата за отчуждаването на хората, породено от дълги раздели.
Йова Станкова произхожда от рода на един от класиците на българската литература Йордан Йовков, нейната прабаба е негова племенница. Като дете младата писателка живее в Ангола, Африка, където посещава руско училище. След като семейството й се връща в България, завършва френска паралелка в 125-о СОУ “Боян Пенев” с изучаване на чужди езици. Дипломира се в Лудвиг Максимилиан университет (Мюнхен) по специалностите “Наука за религията”, “Политология” и “Руски език”. Обича да пътува, издава преди няколко години дебютния си роман “Галерия от светове”, а наскоро провокира читателите и с втория – “Затворен в теб”.
Йова Станкова е позната на любителите на съвременната българска литература в Благоевград още с първия си роман “Галерия от светове”, когото е представяла отново в Градската художествена галерия.
Предлагаме още една среща с Йова Станкова, заповядайте тази сряда, 21 септември, от 18:00 часа в Градската художествена галерия!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Идолът Иън Пейс от Deep Purple разтърси зала “Скаптопара” с мощен адреналин

Легендарни музикални парчета, любими на различни поколения в световен мащаб, оставиха без дъх ценителите на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com