Горещи новини

Илиян Сандрев с първо място от втората вечер на “Пирин Фолк”

Пред пълен  Летен театър се проведе Конкурсът за изпълнителско изкуство на фестивала „Пирин Фолк“ Сандански 2023. Вечерта премина под знака на силни емоции и вълнения, а Фестивалното и Журналистическо жури избраха своите фаворити.

14 изпълнения премериха сили в надпреварата за изпълнение на живо на песни от македонската фолклорна област. Хореографиите бяха поверени на местните състави: танцов състав „Празник“ с ръководител Михаил Митрев, Танцова формация „Хоуп“ с ръководител Невена Станкова, Ансамбъл „Македонци“ с ръководител Иван Занчев, Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ с главен художествен ръководител Гергана Костадинова и Танцов състав „Звездица“ с ръководители Владислава Захова и Станислава Димитрова.

Ето и победителите в Конкурса за изпълнителско изкуство на Пирин Фолк 2023:
I-ва награда на Фестивалното жури:
Илиян Сандрев – Полъх от Пирина

II-ра награда на Фестивалното жури:
Мира Захариева – Распукаj срце ко Шар планина

III-та награда на Фестивалното жури:
Християна Гогева – Айде, зайди

Награда на Журналистическото жури:
Никол Иванова – Кажи ми, Наде, истината

Награда на Фен Фолк ТВ:
Рая Кирилова – Си тръгнала Кина

За доброто настроение на всички се погрижи Теодора, която се завърна на сцената на „Пирин Фолк“ след дълги години. Изпълнителката е печелила награди на престижния форум и е изнасяла рецитал на сцената в Летния театър. На XXXI-то издание, талантливата изпълнителка заложи на нови авторски песни, които представи по изключително емоционален начин за първи път пред публиката в Сандански.

Обичаният от поколения българи Иван Дяков също допринесе за невероятната атмосфера. Изпълнителят, който е носител на редица призове от фестивала, се качи на сцената в Сандански след години отсъствие. Той зарадва всички присъстващи в Летния театър и пред малките екрани с емблематични песни от своя репертоар. Редом до него застана и неговата дъщеря Ивана Дякова, с която представиха вълнуващи дуетни изпълнения.

Тази вечер ще се проведе Конкурсът за авторска македонска песен, в който ще се представят 12 нови композиции. Гост-изпълнител ще бъдат отличените с призове през миналата година Ирина Паскалева и Стоян Петков. Специални гости ще са талантливата Радостина Паньова, която ще представи неизпълнявани досега песни и Емилия, която се завръща на сцената на фестивала след близо 20 години.

Конкурсът за авторска македонска песен на Пирин Фолк 2023 ще се излъчи на живо по 4 национални телевизии БНТ 1, БНТ 4, Фен Фолк ТВ, Фен ТВ, както и в официалния YouTube канал и facebook страницата на Фен Фолк ТВ.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Три велики тенора на сцената в Благоевград.. и още нещо

Камерна Опера Благоевград кани всички жители и гости на града на дългоочакван и вълнуващ концерт …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com