Горещи новини

Известният художник Иван Яхнаджиев ще рисува с деца от Благоевград

На 17 май от 18:30 ч. художникът- авангардист, въвел бодиарта в България, Иван Яхнаджиев ще рисува заедно с талантливи ученици от Националната хуманитарна гимназия и деца от школите по изобразително изкуство в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на общината.

Пред сградата на Регионалния телевизионен център, на открито, децата ще имат възможност да рисуват картини с известния художник . Нарисуваните платна ще бъдат продадени с благотворителна цел, а събраните средства дарени на трапезарията за бедни към храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в квартал „Грамада“ в Благоевград. Паралелно със своеобразното ателие на открито, в сградата на медията ще бъде представена авторска изложба на Иван Яхнаджиев. Инициативата се организира от Регионалния телевизионен център в Благоевград.

Иван Яхнаджиев е творец, който работи предимно в областта на пейзажа, натюрморта и фигуралната композиция. Представил е десетки самостоятелни изложби в страната и чужбина.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Три велики тенора на сцената в Благоевград.. и още нещо

Камерна Опера Благоевград кани всички жители и гости на града на дългоочакван и вълнуващ концерт …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com