“Златка Златното момиче” представя днес Кукленият театър в 11.30 ч. в Летен театър Благоевград

Днес от 11:30 ч. в Летен театър, Кукленият театър Благоевград, ще представи спектакълът „Златка Златното момиче”. Спектакълът „Златка Златното момиче” е създаден по популярната народна приказка, с млади и талантливи актьори, много музика, танц и засилена стилизация на различни елементи от българския фолклор.

Известната българска народна приказка е събрала в себе си мъдростта, символиката, яркият хумор и жизнерадостта на народното ни творчество.

Тя утвърждава чистотата и морала в човешките взаимоотношения и осмива завистта, алчността, мързела и измамата .
Утвърждава вярата в справедливостта и възмездието. Напомня ,че думите и делата, душевността и морала на човека оставят отпечатък върху лицето и външността му. Това е спектакъл изграден върху музикално-ритмична и вокална партитура.Куклите са импровизирани,създадени от тъкани,и етнографски предмети използвани в някога в българския селски бит. Знаковостта и символиката присъстват , както в комично-карикатурните персонажи на мащехата и мързеливата Чона, така и в поетично-идеализираният образ на Златка.

Визуалните образи на Златната, Червената и Черната река са вдъхновени от Сватбени, нестинарски и кукерски етно костюми и маски. Разбира се , към всичко това е прибавено и акапелното живо многогласно народно пеене.

Сценарий и постановка: Тодор Вълов
Художник: Стефка Кювлиева
Музикална картина: Елена Методиева
Участват: Йоана Рачева, Десислава Чардаклиева, Дияна Георгиева, Атанас Димитров

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Балкански театрален фестивал – Благоевград 2023 с впечатляваща програма

За втора поредна година Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград организира Балкански театрален фестивал. През …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com