Горещи новини

Директорът на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Разлог бе удостоен с почетното отличие „Неофит Рилски“

Директорът на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ бе удостоен с почетното отличие „Неофит Рилски“ за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование.
Почетно отличие „Неофит Рилски“ е най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България. Учредено през 1996 г., по традиция се връчва на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България.

В сферата но образованието г-н Кулин работи от 37 години, като 29 години е директор на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Разлог.

„Това отличие е персонално, но е и благодарение на колектива. Ние се стремим да запазим заветите на светите братя Кирил и Методий и до момента смятам, че се справяме“ – коментира г-н Кулин.
„Горд съм, че за поредна година учител от Разлог е удостоен с почетно отличие. Поздравявам искрено г-н Кулин и му пожелавам още много успехи“ – сподели кметът инж. Герчев.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com