Горещи новини

Директорът на музея в Разлог Христина Манова получи наградата “Златен век”

В Националния военноисторически музей, зам.-министърът на културата връчи на 10 юни 2021 година почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики (сребърен) на директора на Историческия музей в Разлог Христина Манова – за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност.
Почетното отличие „Златен век“ се присъжда на дейци от различни арт области за поддържането и разпространението на българските традиции и духовност у нас и по света.
Директорът на Историческия музей в Разлог Христина Манова се вписа сред многото имена на българското изкуство и култура с почетния знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики (сребърен), грамота и парична награда.
Сред наградените са оперната дива Александрина Пендачанска, професор Милена Моллова – пианист и музикален педагог, Васил Найденов, диригентът Йордан Дафов, виртуозният цигулар професор Минчо Минчев,писателя Трендафил Василев, певицата Мими Николова, Дора Чаушева – директор на Национален музей „Васил Левски“ в Карлово, Петър Вучков, професор Анастас Славчев, Недко Трошанов, композитора пианист Любомир Денев, Маргарита Димитрова – изпълнителен директор на фондация „Аполония“, професор Христо Йоцов, Мила Искренова – хореограф, балет „Арабеск“, професор Йордан Гошев – композитор и други.
Христина Манова изпълни музея на Разлог с нови идеи, събития, дейности, отвори широко вратите на неговата съкровищница за децата и младите, за опита и паметта на по-възрастните. Професионално ръководи Историческия музей, изпълва го с много любов и всеотдайност. За кратко време Христина Манова изгради съвременна концепция за развитие на музейното дело в Разлог.
“С искрена радост и гордост честитя на Христина Манова още веднъж високото почетно отличие на Министерството на културата!
Пожелавам дръзновението й да не спира, да не спира да предава уроците на историята и паметта на Разлог – от поколение на поколение! Да съхранява духовната съкровищница и традициите на нашите деди, да ги предава с любов на младите, за да е жива паметтта.”, пише в профила си във Фейсбук кмета на Община Разлог Красимир Герчев.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

“Бели птици и куршуми” в поп-фолк хроника на сцената в Гоце Делчев

На 27 юни, в Дом на културата “Пейо Яворов” ще бъде представена постановката Поп-фолк хроники: …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com